Archive | HR og rekruttering

RSS
dreamstime_s_16668179

Den kreative stillingsannonsen

Off

Når man lager en stillingsannonse kan man være kreativ på mange områder, ikke bare når det kommer til designet. Her kommer noen kjappe eksempler: (mer…)

120913-mediaplus-foredrag.001

Har vi noe å lære av drittungene?

1

Så har jeg vært på MiniMediaMesse. Jeg gikk for å høre på en Drittunge (sic) som skulle fortelle meg at jeg ikke visste filla om hvordan jeg skulle få yngre folk til å søke jobb hos meg. Og tror du ikke poden hadde et poeng – lommene fulle, faktisk? 22 år og i besittelse av […]

http://www.dreamstime.com/-image23866663

Betydningen av Internet i en rekrutteringssammenheng

Off

Dette begynte som et utkast til noen tips til jobbsøkere om fordelene ved å være bevisst konsekvensene av sin omgang med sosiale medier og andre Internettjenester, men utviklet seg etterhvert til også å inneholde litt for den som sitter på den andre siden av bordet. (mer…)

Kommentarer er skrudd av for Betydningen av Internet i en rekrutteringssammenheng Continue Reading →
Grafen fra Mark. Gjengitt med hans tillatelse.

Når svaret uteblir…

2

Jeg er så heldig at jeg med jevne mellomrom får søkere uten å lyse ut stillinger. Flotte mennesker med initiativ og lyst på jobb hos oss! Jeg gir de alltid et svar, enten det er positivt eller negativt. Noen kommuniserer jeg litt mer med også. Så får jeg en søknad fra Mark, hvor jeg dessverre […]

http://www.dreamstime.com/-image15592682

Hvilke søkere ønsker du?

Off

I dagens arbeidsmarked kniver arbeidsgivere om å tiltrekke seg de beste søkerne. Det snakkes mye om Employer Branding – at man bygger merkevaren som arbeidsgiver. Men er «de beste søkerne» de man tenker på som best? (mer…)

Tove M. Fjellvang Lie

Han bør ikke komme i nærheten av noe som har puls!

Off

«………….. selv ikke en gullfisk bør svømme i hans farvann!» Ukens blogginnlegg er skrevet av Tove M. Fjellvang Lie. Hun er partner i rekrutteringsselskapet Impact der hun har arbeidet siden 1999 med unntak av en treårsperiode midt på 90-tallet. Tove er Bachelor i International Business og Høyskolekandidat fra Økonomisk College og har grunnfag i Psykologi. […]

Kommentarer er skrudd av for Han bør ikke komme i nærheten av noe som har puls! Continue Reading →
Inger Marie Hass

Trigg meg!

6

Ukens bidrag er skrevet av Inger Marie Hass. Hun er arbeidssøkende og viser oss stillingsannonsene fra en søkers ståsted. For å si det som det er: jeg er så lei! Jeg har gått skikkelig lei av å pløye meg igjennom den ene stillingsannonsen etter den andre de siste månedene. Skal man virkelig måtte kjede seg […]

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-superhero-background-image21059488

Hvordan kapre drømmekandidaten?

Off

Når vi lyser ut en stilling har vi som regel ett mål om å få stillingen besatt – og helst av drømmekandidaten! Men hvordan få dette til? (mer…)